Koga izbrati za izdelavo spletne strani?

Kadar želimo novo spletno strani ali pa samo prenovo obstoječe pridemo do razpotja in izdelava spletnih strani vedno postavlja ista vprašanja: Komu prepustiti izdelavo? Kdo je cenejši? Ali bo res spletna stran takšna kot si želim? Zakaj izbrati agencijo? Kje bo stran gostovala? … in še marsikaterega bi lahko dodali.

Trenutno je na slovenskem trgu več kot sto podjetij, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani, spletnih trgovin in aplikacij. Nekatera so manjša ali pa so celo posamezniki in imajo dovolj znanja za postavitev enostavnejše spletne predstavitve. Za večja podjetja, katera iščejo dober ugled na spletu, je bolje, da za izdelavo spletnega mesta izberejo spletno agencijo katera ima v svojih vrstah posameznike, ki z odliko opravljajo svoje delo. Tako lahko podjetju pomagajo postaviti celostno grafično podobo in jim svetujejo pri postavitvi spletne strani ali trgovine, nato pa izdelavo tudi sami izpeljejo. Po navadi podjetje komunicira samo z eno osebo v agenciji (vodja projektov), ki razporeja delo med strokovnjake. Končni izdelek je v večini primerov boljši in bolj primeren za podjetje.

2021-11-15_09h32_32

Agencije za izdelavo spletnih strani nudijo tudi druge storitve po postavitvi spletne strani, kot so spletno oglaševanje, izdelava promocijskega gradiva, optimizacija spletnega mesta, gostovanje spletne strani ali spletne pošte in podpora uporabnikom. Prednost agencije je ta, da imajo zaposlenih več oseb in bo vedno nekdo na voljo, da vam pomaga ali svetuje. Svetovanje je vedno dobrodošlo, kadar ste v dvomih in ne veste katero pot izbrati. Posamezniki, na drugi strani, nimajo vedno časa, saj se ukvarjajo še z drugimi projekti in so lahko posvečeni v polnosti le eni stranki. Pri agenciji za izdelavo spletnih strani je zaposlenih več različnih oblikovalcev. Le ti vaše želje bolje zaznajo, saj več glav več ve in jih upodobijo na spletni predstavitvi točno tako kot si zaželite.

Pozitivna lastnost posameznika je ta, da bo spletna stran malce cenejša kot pri spletni agenciji. Bolje je, da se odločite za kvalitetnejšo izvedbo in strokovno svetovanje, kot za malce cenejšo spletno stran, ki vam na koncu ne bo najbolj pri srcu.