Razlika med lahkimi in težkimi jeklenimi konstrukcijami

Razlika med lahko in težko jekleno konstrukcijo se nanaša na velikost in obremenitve, ki jih lahko nosijo.

  1. Lahke jeklene konstrukcije: Lahke jeklene konstrukcije so običajno sestavljene iz tanjših jeklenih profilov, ki so lažji in imajo manjšo nosilnost. Te konstrukcije so pogosto uporabljene pri gradnji manjših stavb, industrijskih hal, skladišč, garaž in podobnih objektov. Lahke jeklene konstrukcije so običajno lažje za transport, montažo in prilagajanje.
  2. Težke jeklene konstrukcije: Težke jeklene konstrukcije so izdelane iz debelejših jeklenih profilov, ki so močnejši in imajo večjo nosilnost. Te konstrukcije se uporabljajo pri gradnji večjih in bolj zahtevnih objektov, kot so večnadstropne stavbe, mostovi, nakupovalni centri, stadioni in industrijski objekti. Težke jeklene konstrukcije so običajno bolj trdne in odporne na večje obremenitve.

Glavna razlika med lahko in težko jekleno konstrukcijo je v velikosti profilov, uporabljenih materialih ter nosilnosti konstrukcije. Lahke jeklene konstrukcije so primernejše za manjše in enostavnejše objekte, medtem ko so težke jeklene konstrukcije bolj primerne za večje in zahtevnejše objekte, ki zahtevajo večjo nosilnost.