Orodje za vrtna opravila

Odlično orodje za vrtna opravila se nahaja za znamko Makita, saj vrtnarjem in ostalim nadobudnežem, ki se z veseljem sučejo po vrtovih, ponujajo vrhunsko akumulatorsko orodje.

Akumulatorsko orodje je odlična izbira za različna domača in vrtna opravila opravila, saj ko gre za obrezovanje ali žaganje dreves, žive meje, košnje trave, pospravljanja listja in škropljenja, je vse bolj enostavno z akumulatorskim orodjem.

Gozdarje se vedno prepozna po tem hrupu motornih žag v gozdi, ki odganjajo gozdne živali. Za podiranje dreves v gozdu ali obrezovanje drevja v vaših vrtovih, uporabite akumulatorsko verižno žago Makita. S tem se boste izognili hrupi, ki ga povzroča motorna žaga in s tem ne boste motili gozdnih živali ali vaših sosedov.

Velik problem nastane, ko obrezuje živo mejo daleč od hiše, saj morate povleči električno povezavo, da lahko delo opravljate nemoteno. Za to so akumulatorske škarje Makita za živo mejo prava izbira. Akumulatorsko orodje Makita ponuja lahko, prenosljivo in kvalitetno orodje s katerim boste brez omejitev obrezali živo mejo.

Za vse veje, katere ne morete doseči z akumulatorsko žago ali pa želite samo na hitro odrezati vršičke na vaši živi meji, jih lahko odrežete z akumulatorskimi škarjami za obrezovanje. Za delo ne potrebujete močnega oprijema ali močnega stiska saj akumulatorske škarje za travo ali obrezovanje vejo odrežejo s pomočjo elektromotorčka. Škarje za obrezovanje so primerne za vse, ki vam obrezovanje povzroča bolečine v rokah in zapestju.

Kaj pa sedaj z vsemi temi odrezanimi vejami? Namesto, da si otežujete delo z nošenjem odrezanih vej v smeti ali na kup, jih lahko enostavno zmeljete v drobilniku za veje. Pripeljete ga lahko na mesto kjer obrezujete drevje in po obrezovanju vse veje vržete v drobilnik. Ta jih bo zdrobil na majhne koščke, katere uporabite kot kompost. Postopek kompostiranja ni zahteven in poteka v štirih fazah:

  • Kup zdrobljenih vej mora biti prepojen z vodo, zato ga je potrebno redno zalivati, ko dodajamo sveže zdrobljene veje. Na kup lahko dodamo tudi liste. Ker so sekanci polni ogljika potrebujejo za uspešno kompostiranje vlago.
  • Med zalivanje je potrebno dodajati tudi kulturo za kompostiranje.
  • Med sekance je dobro dodati še pokošeno travo, ki je polna dušika, katerega pa sekancem med kompostiranjem primanjkuje.
  • Za boljše delovanje kulture se sekance prekrije s plastično ponjavo. Mikroorganizmi bolje delujejo v temi in vlagi, zato je priporočljivo kup sekancev ob dežju odkriti.

Urejanje okolja postane enostavno, če za delo uporabljamo akumulatorsko orodje. Električni podaljški nam otežujejo delo saj moramo paziti na kable. Z akumulatorskim orodjem pa se zadeva poenostavi. Tako smo hitri, mobilni in vrtna opravila opravimo brez kakršne koli skrbi.